Skip to main content

Over Flora Flies

In september 2021, twee maanden na het behalen van mijn bachelorsdiploma, stapte ik in mijn uppie op het vliegtuig naar Guatemala. Het was het begin van ruim een half jaar slow reizen door Midden-Amerika en Colombia. De zeiltocht van Colombia naar Panama was de ultieme afsluiter van een onvergetelijke reis. Een reis waarin ik zo veel meer heb geleerd dan in welke schoolbank dan ook.

Ik geloof dan ook niet in begrippen als “tussenjaar” of “sabbatical”. Dit was voor mij geen tussenjaar, want een master zou nooit volgen. Het was het begin van een way of living, die ik in mijn jaren als twintiger omarm.

Op Instagram neem ik je mee in mijn dagelijkse zoektocht naar de juiste balans. En hier, op deze website, deel ik uitgebreide tips voor de bestemmingen die ik heb leren kennen. Want – slow reizen of niet – ik blijf altijd op zoek naar de leukste plekjes, met hier en daar een goede adrenalinekick. Momenteel vanuit Valencia, wat sinds september 2022 mijn thuisbasis is.

Ik kom rond als freelance copywriter, door blogartikelen te schrijven voor toffe bedrijven. Hier heb ik alleen een laptop en goede internetverbinding voor nodig, dus na Valencia zullen ongetwijfeld andere plekken mijn thuis worden. Latijns-Amerika begint alweer te kriebelen…

Een klein extra zakcentje ontvang ik met Flora Flies van mijn affiliate partners, dankzij jou. Ik ga amper sponsordeals aan, want ik hecht veel waarde aan authenticiteit. De bescheiden linkjes die je ziet (waarmee ik producten die ik gebruik of hostels waar ik heb verbleven aanraad) heb ik in samenwerking met de desbetreffende websites gemaakt. Als jij via zo’n link een product koopt of een overnachting boekt, ontvang ik daar een commissie over, zonder dat jij extra betaalt! En daar kan ik dan weer een espresso bij mijn favo bakker op de hoek van betalen, waar ik graag mijn Flora Flies artikelen schrijf.

Maar ik doe dit alles vooral omdat ik het gewoon fucking leuk vind. En ik hoop mijn content dat ook uitstraalt. Op de gram ben ik een open boek. Stuur me daar vooral een DM als je vragen hebt over mijn reizen of dagelijks leven, of wanneer je je even alleen voelt tijdens je soloreis.

Liefs,

Fleur (aka Flora, Flor, Fleurtje, Kokkie)