Skip to main content

4x De meest fotogenieke plekken van Brooklyn

13 januari 2021

New York, concrete jungle where dreams are made of. Het is dan ook niet voor niets dat vele reizigers dromen van een bezoekje aan deze stad. Uiteraard is Manhattan de populairste borough, maar ook Brooklyn is een heerlijk stadsdeel om een dag doorheen te struinen. Brooklyn ligt ten oosten van Manhattan en deze twee stadsdelen worden van elkaar gescheiden door de East River. Vanaf Brooklyn maak je dus de mooiste foto’s van de skyline van Manhattan. Waar je deze toffe fotospots vindt? In dit artikel deel ik mijn vier favoriete locaties met je.

  1. Brooklyn Bridge

  2. Brig Park

  3. DUMBO

  4. Williamsburg

#1 Brooklyn Bridge

Ik begin gelijk met mijn lievelingsplek van NYC: Brooklyn Bridge. Je kent deze brug hoogstwaarschijnlijk al van de beroemde foto’s, maar dit is een plek die in real life nóg meer indruk maakt. Brooklyn Bridge is een van de bruggen die het bruisende Manhattan met het trendy Brooklyn verbinden. Vergis je overigens niet in de duur van de oversteek ter voet. Deze brug is maar liefst 1825 meter lang en je doet dus 20-30 minuten over de wandeling van Lower Manhattan naar Brooklyn (of andersom). Wat mij betreft is dat juist heerlijk, want zo ontsnap je even aan de drukte van de stad. En kan je het perfecte plaatje schieten natuurlijk! Als je vroeg op pad gaat, ben je een van de weinige toeristen, maar ook overdag is er met een beetje geluk de mogelijkheid om een foto te maken zonder andere voorbijgangers op beeld te hebben.

#2 Brig Park

Deze plek is minder (tot helemaal niet) bekend en dús de ideale plek voor jou. Brig Park ligt tussen Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge in. Geweldige uitzichten gegarandeerd! Het park ligt pal aan het water van de East River en heeft een klein strandje waar de locals graag samenkomen in de zomer. Het is een leuke plek om even tot rust te komen en om beide bruggen vanuit een ander perspectief te fotograferen.

#3 DUMBO – Manhattan Bridge View

Deze locatie bevindt zich in by far de meest iconische straat van Brooklyn. Hier waan je je gewoon even in je eigen Hollywood film. Tik op Google Maps “Manhattan Bridge View” in en de exacte locatie in de wijk DUMBO komt tevoorschijn. Ook zonder kaart zal je deze straat vinden als je vanaf Brooklyn Bridge naar het Brig Park loopt. Het is een indrukwekkend gezicht hoe de imposante Manhattan Bridge tevoorschijn komt tussen de straten van Brooklyn. De mooiste foto maak je als je midden op straat gaat staan. Gelukkig is dit een redelijk rustige straat qua autoverkeer, maar kijk toch even goed om je heen voordat je klaar gaat staan voor jouw foto.

#4 Williamsburg

In Williamsburg is het haast onmogelijk om géén leuke foto’s te maken. Williamsburg is een hippe wijk in Brooklyn waar je zo een middag rond kan dwalen. Hier vind je vintage winkels, kleurrijke straten, bijzondere restaurantjes en toffe Street Art in de vorm van muurschilderingen. Het perfecte decor voor het volschieten van je geheugenkaart. Dit is nog niet alles, want vanaf Williamsburg heb je wederom een geweldig uitzicht over de skyline van Manhattan. Een goede locatie hiervoor is Charlotte Beach, gelegen aan het Marsha P. Johnson State Park. Ook dít is een plek die de meeste toeristen niet kennen!

Meer reisinspiratie opdoen? Vlieg mee naar een andere bestemming! Of neem een kijkje bij mijn Travel Tips.

Heb je vragen over mijn gemaakte reizen, of lijkt het je leuk om samen te werken? Stuur me gerust een mailtje op floraflies.nl@gmail.com of een berichtje op Instagram.

Over Flora Flies

Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.