Skip to main content

Stedentrip Sevilla: alles wat je moet weten

13 november 2020
Sevilla is gelegen in de meest zuidelijke regio van Spanje. Het is daardoor een stad waar het negen maanden lang zomer is en waar je zelfs in november nog in je korte broek kan rondlopen. Sevilla kent een rijke geschiedenis en dat zie je vandaag de dag terug in de bijzondere Moorse architectuur. In deze blogpost vind je alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan deze prachtige stad.
 1. Beste reistijd

 2. Vliegtickets

 3. Vervoer

 4. Verblijf

 5. Bezienswaardigheden

 6. Restaurants

1) Beste reistijd

Negen maanden zomer, drie maanden winter. Een klimaat waar ik wel aan zou kunnen wennen. In principe is Sevilla dus het hele jaar door een heerlijke bestemming als je net als ik van lekker weer houdt, maar toch kent ook Sevilla betere en mindere periodes om de stad te bezoeken. Als je niet gebonden bent aan schoolvakanties zou ik het vanwege het toerisme aanraden om Sevilla daarbuiten te bezoeken. Vermijd vooral de zomermaanden juli en augustus, als de temperaturen ook nog eens oplopen tot boven de 40 graden. De perfecte temperatuur om door een stad te slenteren ligt, als je het mij vraagt, rond de 20-25 graden. Wat dat betreft zit je doorgaans in maart-april en in oktober-november helemaal goed! Zelf was ik er eind november met mijn vriendinnengroep. We liepen overdag in een zomerjurkje door de stad, terwijl de palmbomen al van kerstverlichting voorzien waren. Ik hou ervan!

2) Vliegtickets

Een retourtje voor Sevilla hoeft niet duur te zijn, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de tijd van het jaar. Zo vliegt Transavia elke vrijdagochtend van Amsterdam naar Sevilla en op maandagavond weer terug voor maar een klein prijsje. Ideaal voor een lang weekend weg!

3) Vervoer

De makkelijkste en goedkoopste manier om van het vliegveld naar het centrum te gaan is met de bus. Line EA brengt je in een half uurtje van de aankomsthal naar de stad voor maar €4. Bij de bus kan je ter plekke een kaartje kopen. Ga voor een retourtje, want dan kost het je maar €6 voor de heen- en terugweg. Het kaartje voor de terugweg is niet datum gebonden en de bus komt langs meerdere haltes in en rondom het centrum.

4) Verblijf

Over het algemeen kan ik het verblijven in een appartement in elke stad aanraden. De leukste appartementen in Sevilla vind je bij Booking.com. De appartementen hebben vaak een fijne locatie in de stad en zijn doorgaans goedkoper dan een hotelkamer. Nog een leuke extra: veel appartementen in Sevilla hebben een heerlijk dakterras!

5) Bezienswaardigheden

Sevilla kent ontelbaar veel leuke plekken, maar toch ga ik het proberen om mijn favorieten op een rij te zetten.

Real Alcázar

Dit prachtige koninklijke paleis ligt midden in het centrum. Een bezoekje aan het Real Alcázar is eigenlijk een must als je in Sevilla bent. De architectuur zorgt ervoor dat je om elke hoek weer een foto wilt maken. Sommige plekken, waaronder de patio, deden mij denken aan Arabische architectuur. Niet gek, want vanaf het jaar 711 heersten de Moren eeuwenlang over Spanje. De Moorse invloeden zijn nog altijd zichtbaar in de dorpen en steden van Andalusië. Met een ticket heb je toegang tot vele kamers, maar neem ook zeker de tijd om door de grote paleistuinen te slenteren. Een ticket kan je op voorhand via de officiële site online kopen voor €12,50. Er zijn kortingen beschikbaar voor een aantal doelgroepen, zo hoefden wij op vertoon van onze studentenkaart maar €4 te betalen. Ben je op een maandag in de stad? Plan dan op die dag jouw bezoekje aan het paleis in, want op maandag is de toegang zelfs gratis!

Metropol Parasol

Het is een uniek gezicht als je het Plaza de la Encarnación nadert. Dit plein wordt namelijk overdekt door een gigantische constructie, ook wel de Paddenstoel genoemd. Op het eerste gezicht valt het misschien niet op, maar de Metropol Parasol is volledig van hout gemaakt. Vanaf het plein ziet dit er al indrukwekkend uit, maar het is ook mogelijk om bovenop de Metropol Parasol te genieten van het uitzicht over de stad. Voor maar €3 pak je de lift omhoog en loop je over de wandelpaden naar het panoramaterras, wat vooral tijdens de zonsondergang een aanrader schijnt te zijn.

Plaza de España

Nog zo’n plek waar je je ogen uitkijkt. Plaza de España is een prachtig plein dat je hoogstwaarschijnlijk al eens op foto’s voorbij hebt zien komen. Gelegen in het Maria Luisa Park is dit een ideaal gebied om een ochtendje doorheen te struinen. Plaza de España heeft de vorm van een halve cirkel en wordt omringd door statige gebouwen. Vier sierlijke bruggen lopen over de gracht waar enkele toeristen in roeibootjes doorheen varen. Als je geluk hebt, kan je op het plein een traditioneel flamenco optreden van de locals bijwonen, die het Plaza de España regelmatig als gratis podium gebruiken.

Lees ook: Eén dag in Barcelona: 6x Wat je niet mag missen

6) Restaurants

Tijdens onze girlstrip hebben we heerlijk profijt gemaakt van het feit dat uiteten gaan in Sevilla niet zo duur is. Ik heb zonder twijfel nog nooit zó vaak in vier dagen buiten de deur gegeten. En keer op keer was het genieten. De restaurantjes in Sevilla zijn namelijk niet alleen budget-friendly, maar ze hebben ook nog eens een leuke uitstraling en vriendelijk personeel! Bovendien boften we keer op keer met een goede keuken en viel de sangria ook maar al te goed in de smaak.

Deze goede ervaringen hadden wij onder andere bij:

 • El Pintón – charmant interieur, gerechten van hoge kwaliteit

 • Casaplata – trendy hotspot, vriendelijk personeel

 • No-lugar – diverse buitenlandse gerechten, huiskamersfeer

 • Paco Pepe Bar – budget-friendly, ruime keuze aan tapas

 • Calle Alemanes/Conteros – langs deze straten vind je de traditionele Spaanse bars en restaurants.

¡Disfrútalo!

Meer weten over dit populaire vakantieland? Neem een kijkje bij mijn andere blogs over Spanje. Of vlieg mee naar een andere bestemming!

Heb je vragen over mijn gemaakte reizen, of lijkt het je leuk om samen te werken? Stuur me gerust een mailtje op floraflies.nl@gmail.com of een berichtje op Instagram.

Over Flora Flies

Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.