Skip to main content

Hostel tips voor soloreizigers: El Salvador

4 mei 2023

Het hostelleven in El Salvador is (nog) niet zo bruisend als in een Guatemala of Nicaragua, maar het blijft een fijne budget optie! Je zult merken dat de hosteleigenaren en receptionistes je maar al te graag helpen met het uitzoeken van activiteiten of het openbaar vervoer. Laat je als soloreiziger dus niet tegenhouden El Salvador te bezoeken! Ik heb mijn hostel aanraders voor je op een rij gezet.

 1. Santa Ana
 2. Ruta de las Flores
 3. El Tunco
 4. San Salvador

Lees ook: Backpacken in El Salvador: reisroute 2 weken

Santa Ana

La Casa Verde Hostel

Dit hostel heeft een goede locatie ten opzichte van de lokale markten en het busstation. Je vindt hier een kleine gemeenschappelijke keuken, een grote gemeenschappelijke ruimte (zowel binnen als buiten) en zelfs een zwembad. Oscar is een onwijs aardige eigenaar, die je maar al te graag tips geeft voor zowel Santa Ana als andere plekken in het land – en hoe je daar dan komt. Aan het hostel zit een klein restaurant waar je kunt eten, maar je kunt ook een bestelling vanaf de gemeenschappelijke ruimte van het hostel doorgeven!

 • Zwembad in de patio
 • Gemeenschappelijke keuken
 • Restaurant
 • Gewone bedden (i.p.v. stapelbedden)

Boek je verblijf via Hostelworld

Boek je verblijf via Booking

Pool House Hostel

In dit hostel heb ik zelf niet verbleven, maar een fellow solo traveller die ik ken wel. Aangezien we vaak dezelfde smaak hebben, durf ik op basis van haar ervaring dit hostel ook aan te raden. Als ik Sophie mag geloven heeft ook dít hostel een goede keuken, een zwembad en een hele lieve host!

Boek je verblijf via Hostelworld

Boek je verblijf via Booking

Ruta de las Flores

Hostel Jardin Hostal (Apaneca)

Ook dit hostel heeft een vriendelijke eigenaar die je maar al te graag helpt. Waarschijnlijk is dit gewoon de Salvadoraanse gastvrijheid. De faciliteiten zijn basic, en het voelt meer als een hotel dan als een hostel, maar het is een goedkope en fijne optie, gunstig gelegen in een van de dorpen aan de bloemenroute.

 • Geen keuken
 • Restaurant
 • Balkon bij de kamers
 • Geen hostelsfeer

El Tunco

Papaya Lodge

Over dit hostel was ik wat minder enthousiast, maar dat kan komen doordat El Salvador nog flink last had van de corona pandemie tijdens mijn verblijf in 2021. Ik benoem hem dus wel, want de locatie is top, evenals het zwembad! Bovendien wordt dit hostel door bijna elke backpacker aangeraden. Je kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken, maar je kunt ook terugvallen op een lekker ontbijt tegen betaling.

 • Zwembad met zonnebedden
 • Goede Wi-Fi
 • Meerdere zitplekken verspreid over het hostel
 • Strand op nog geen 5 minuten lopen

Boek je verblijf via Booking

San Salvador

La Zona Hostel

Dit fijne hostel is gelegen in een moderne wijk in San Salvador, die me zelfs een beetje aan de Verenigde Staten deed denken. Het is een sociaal hostel, met een fijne gedeelde keuken, waar ’s ochtends voor een klein prijsje ontbijt geserveerd wordt. De stapelbedden hebben privacy, er zijn grote lockers in de kamer en de toiletten en douches zijn buiten de kamer te vinden.

 • Gemeenschappelijke keuken
 • Stapelbedden met gordijntje
 • Ontbijt als optie
 • Veilige locatie en entree

Boek je verblijf via Hostelworld

Ben je een reis door Latijns-Amerika aan het plannen? Bekijk mijn andere bestemmingen in Latijns-Amerika.

Heb je vragen over mijn reizen, of lijkt het je interessant om samen te werken? Stuur me gerust een berichtje op Instagram, of een e-mail naar floraflies.nl@gmail.com.

Over Flora Flies

Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.