Skip to main content

Stedentrip Valencia: 5x praktische tips

16 augustus 2020
Vergeet Londen, Rome en Parijs. Valencia is hot! De stad aan de Costa Blanca van Spanje is de ideale bestemming voor je volgende stedentrip. Ik was er in de zomer van 2020 een weekend met mijn beste vriendin en zal onze vijf tips voor een kort verblijf in Valencia met je delen. Want hoe haal je het meeste uit een korte city trip in de sinaasappelstad?
  1. Vlucht

  2. Verblijf

  3. Fiets

  4. Zwemkleding

  5. Research

#1 Boek een vroege heenvlucht

Ik ben een groot voorstander van het concept “slow travel”: een opkomende manier van het ontdekken van een bestemming, door niet alleen de toeristische trekpleisters af te vinken, maar ook de tijd te nemen om je te mengen in de lokale sferen. Volgens dat concept doe je een stad dus eigenlijk tekort door er een vluchtige stedentrip van te maken, maar een city trip is nu eenmaal ideaal als je het met een beperkt aantal vrije dagen of budget moet doen.

Om zoveel mogelijk uit een weekend in Valencia te halen, kan ik een ochtendvlucht op de heenweg erg aanraden. Wij zouden in eerste instantie pas ’s avonds aankomen, maar voor een klein bedrag konden we een week voor vertrek onze vlucht nog omboeken naar de ochtend. Een vroege wekker dus, maar die was het dubbel en dwars waard toen we om 11:00 op ons eerste Valenciaanse terrasje neerploften en we nog de hele dag voor ons hadden.

#2 Verblijf in een appartement

Een appartement is niet alleen goedkoper dan een hotel, maar de locatie is vaak ook nog eens centraler! Bovendien wil je in Valencia zoveel mogelijk op straat zijn en is elke maaltijd in een hotel er een te veel. Hoewel ik doorgaans groot (!) fan ben van een luxe ontbijtbuffet, zijn in Valencia de heerlijke ontbijttentjes niet te missen. Ook ’s avonds kom je niets tekort, vooral in de wijk Ruzafa stikt het van de gezellige, betaalbare restaurants. Betaalbare appartementen met een goede ligging vind je bij Booking.com.

#3 Ontdek de stad op de fiets

Want ben je wel écht een Nederlander als je in het buitenland niet op een fiets stapt?! Als er één stad is in Europa waar je een fiets moet huren, is het Valencia wel. Nu is een stad op de fiets ontdekken sowieso ideaal, omdat je je snel verplaatst en toch veel ziet onderweg. Valencia maakt het ons Nederlanders nog wat makkelijker door bijna de hele stad te voorzien van duidelijk aangegeven fietspaden. Daarnaast is het een nuttig vervoersmiddel, aangezien de leukste plekken redelijk verspreid over de stad liggen. Met de fiets overbrug je die afstanden binnen no time, en je hebt hem ook zo weer geparkeerd om even ter voet door een wijk rond te struinen. Heb ik je al overtuigd? Bij Verrassend Valencia kan je een fijne fiets huren en krijg je bij het ophalen in de shop leuke tips mee voor onderweg!

#4 Neem zwemkleding mee

Als je Valencia met zomers weer bezoekt, mag een bikini niet ontbreken in je koffer. De stad ligt namelijk aan de kust en beschikt dus over fijne zandstranden. Misschien lijkt het je zonde om tijdens je citytrip op het strand te liggen, maar het is in ieder geval fijn om de optie te hebben. Wij waren in Valencia met 35+ graden en waren maar al te blij met een duik in de zee aan het eind van een dag fietsen. Bovendien is de omgeving van het strand ook erg leuk, dus ben je waarschijnlijk toch al in de buurt te vinden. En weet dan maar nee te zeggen tegen voetjes in het zand!

#5 Doe vooraf wat research

Een weekend in Valencia is natuurlijk wat aan de korte kant, maar je kan onwijs veel uit je bezoekje halen. Het helpt om in Nederland van tevoren al op te zoeken welke plekken je wilt bezoeken en in welk gedeelte van de stad deze liggen. Op die manier heb je tijdens je verblijf alle rust om Valencia goed te ontdekken. In dit artikel met 12 tips voor activiteiten en hotspots help ik je een stuk op weg!

Meer weten over dit populaire vakantieland? Neem een kijkje bij mijn andere blogs over Spanje. Of vlieg mee naar een andere bestemming!

Heb je vragen over mijn gemaakte reizen, of lijkt het je leuk om samen te werken? Stuur me gerust een mailtje op floraflies.nl@gmail.com of een DM op Instagram.

Over Flora Flies

Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.