Skip to main content

Mallorca: de 5 baaien van Cala d’Or

8 juli 2021

Cala d’Or ligt aan de oostkust van Mallorca en staat bekend om haar prachtige baaien. Het water is er kraakhelder, het zand licht van kleur en langs de baai vind je rotsen waar je kunt zonnen of een duik kunt wagen. Toch verschillen de vijf baaien in Cala d’Or allemaal net wat van elkaar. Je kan ze natuurlijk bij een langer verblijf gewoon allemaal een keer meepakken, maar mocht je keuzes tussen de stranden moeten of willen maken, help ik je daar maar al te graag bij!

  1. Cala Petita
  2. Cala Gran
  3. Cala Esmeralda
  4. Cala Ferrera
  5. Cala Serena
Cala Gran, één van de vijf baaien in Cala d'Or, Mallorca

#1 Cala Petita

Cala Petita, ook wel Cala d’Or genoemd, is de meest zuidelijk gelegen baai van Cala d’Or. Langs de baai zijn rotsen waar je vanaf kan springen en er is een klein zandstrandje. Cala Petita is een van de kleinste baaien van Cala d’Or en ligt dus al snel vol. Wel is hij minder populair dan de andere baaien, dus vind je hier minder toeristen. Er is geen bar op het strand, dus pak onderweg een supermarktje mee voor wat koele drankjes en snacks!

#2 Cala Gran

Cala Gran is als het ware de grote versie van Cala Petita. Het is het meest centraal gelegen strand van Cala d’Or, met een locatie ter hoogte van het centrum. Cala Gran kent de grootste oppervlakte en er zijn verschillende bars waar je een drankje of wat eten kan bestellen. Aan de linkerkant van de baai vind je rotsen die je voor een flink stuk kunt bewandelen, evenals trappetjes om na een duik weer eenvoudig uit het water te komen. Bij Cala Gran vind je over het algemeen een vrij jong publiek en er is altijd wel een potje volleybal of voetbal waar je bij aan kan sluiten!

#3 Cala Esmeralda

Een stukje verder richting het noorden bevindt zich Cala Esmeralda. Deze baai wordt vooral bezocht door gasten van Iturotel, maar is voor iedereen toegankelijk. Het is samen met Cala Serena de meest groene baai van Cala d’Or, wat het een onwijs fotogenieke plek maakt.

#4 Cala Ferrera

Cala Ferrera is net als Cala Gran een populaire baai, maar bij Cala Ferrera vind je meer gezinnen met (kleine) kinderen. Het is het enige strand waar ligbedden met parasols worden verhuurd, dankzij het hotel dat aan de baai ligt. Er is ook voldoende plek om gewoon op je handdoek te zonnen, hoewel het op dit strand erg druk kan worden. Bij Cala Ferrera is (net als bij Cala Gran) een strandwacht aanwezig.

#5 Cala Serena

Dit is misschien wel mijn favoriete baai. Cala Serena is de meest rustige en stille baai, gelegen in het noorden van Cala d’Or. Er is geen eetgelegenheid of strandwacht, maar toch (of juist daarom) is het heerlijk om hier je handdoekje neer te leggen. Cala Serena ligt het verst bij het centrum vandaan. Je kan er via de nabij gelegen woonwijk komen, of via een avontuurlijke route vanaf Cala Ferrera.

Meer weten over ,dit populaire vakantieland? Neem een kijkje bij mijn andere blogs over Spanje. Of vlieg mee naar een andere bestemming!

Heb je vragen over mijn gemaakte reizen, of lijkt het je leuk om samen te werken? Stuur me gerust een mailtje op floraflies.nl@gmail.com of een DM op Instagram.

Over Flora Flies

Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.