Skip to main content

Mallorca: 5x de mooiste stranden in de buurt van Cala d’Or

2 augustus 2021

Voor een strandvakantie zit je op Mallorca hoe dan ook goed. Met zo’n 550 km aan kustlijn zijn er ontelbaar veel stranden en prachtige baaien, de zogenaamde “calas”. Het water is bij de één nog blauwer dan bij de ander. Eén van mijn favoriete dagen op Mallorca was dan ook de dag waarop we van baai naar baai hopten met een gehuurde scooter. De omgeving van Cala d’Or leent zich hier perfect voor. De onderstaande vijf stranden waren mijn persoonlijke favorieten!

  1. Cala Sa Nau
  2. Cala Mitjana
  3. Cala Serena
  4. Cala Gran
  5. Cala Llombards

#1 Cala Sa Nau

Afstand tot Cala d’Or: 5 km

Faciliteiten: restaurant/bar, ligbedden, strandwacht

Cala Sa Nau ligt een paar kilometer ten noorden van Cala d’Or. Je kan de baai binnen een minuut of 10 met de auto bereiken en er is parkeergelegenheid vlak bij het strand, waarna je het strand via een trap ter voet kan bereiken. Mocht je geen (huur)auto tot je beschikking hebben, is het huren van een scooter of fiets ook een goede optie. Zelf bezocht ik Cala Sa Nau per boot die we die dag gehuurd hadden; ook dat is een aanrader! In de baai kan je voor anker gaan en een plons nemen in het kraakheldere water.

#2 Cala Mitjana

Afstand tot Cala d’Or: 4,5 km

Faciliteiten:

Cala Mitjana is een ware verborgen parel. Niet alleen doordat het er prachtig is, maar ook doordat het strandje simpelweg lastig te bereiken is. Het beste kom je er te voet via Cala sa Nau, of per boot vanuit Cala d’Or. Er zijn hier dan ook geen faciliteiten, maar dat maakt een bezoekje aan Cala Mitjana er niet minder op. Wat mij betreft is dit de mooiste baai uit dit rijtje!

#3 Cala Serena

Afstand tot Cala d’Or: 3,4 km

Faciliteiten:

Deze baai behoort tot de vijf baaien van Cala d’Or. Het is de meest noordelijk gelegen baai van Cala d’Or en ligt vlak bij Cala Ferrera, vanaf waar je via een avontuurlijk wandelpad de oversteek naar Cala Serena kan maken. Dat is ook meteen de beste manier om Cala Serena te bereiken als je geen auto/fiets/scooter tot je beschikking hebt. Cala Serena kent – net als Cala Mitjana – geen faciliteiten, maar dat maakt een duik in het heldere water er niet minder op!

#4 Cala Gran

Afstand tot Cala d’Or: 1 km

Faciliteiten: restaurant/bar, strandwacht

Ook Cala Gran is één van de vijf baaien van Cala d’Or. Cala Gran bevindt zich vlak bij het centrum van Cala d’Or en is bovendien de grootste baai van het kustplaatsje. Het maakt het een relaxte plek om een middag te spenderen. Via de rotsen aan de zijkant van de baai kan je het water in springen, maar je kan natuurlijk ook gewoon via het strand de felblauwe zee in lopen.

#5 Cala Llombards

Afstand tot Cala d’Or: 19 km

Faciliteiten: restaurant/bar, ligbedden, strandwacht

Voor Cala Llombards is het weer handig om eigen vervoer te hebben, aangezien dit strand een stuk zuidelijker dan Cala d’Or ligt. Als je met de auto komt, kan je deze het beste parkeren bij de parkeerplaats op het strand. Wat de meeste toeristen echter niet weten, is dat er ook een zijingang is bij Cala Llombards. Je kan namelijk ook aan het eind van de straat “Diseminado Poligono 3” parkeren. Hier vind je de “Mirador Cala Llombards”, vanaf waar je via een steile trap naar beneden het strand betreedt. Aangezien dit geen officiële parkeerplaats is, is het aan te raden om dit alleen te doen als je met de scooter komt.

Cala Llombards onderscheidt zich van de andere baaien door de groen geschilderde schuurtjes aan de zijkant van de baai. Ze hebben een functie als stalling voor kleine vissersbootjes, maar zijn bovenal onwijs fotogeniek!

Dit was mijn top vijf, maar in het zuidoosten van Mallorca liggen nog veel meer prachtige stranden. Mocht je meerdere uitstapjes kunnen doen, zijn de volgende plekken ook de moeite waard:

  1. Cala Figuera: pittoresk haventje in een smalle baai (zonder strand)
  2. Cala Mondragó: baai gelegen in een natuurgebied
  3. Caló del Moro: prachtig lichtblauw water (ga op tijd, want het kan hier druk worden)
  4. Cala Petita, Cala Esmeralda en Cala Ferrera

Meer weten over ,dit populaire vakantieland? Neem een kijkje bij mijn andere blogs over Spanje. Of vlieg mee naar een andere bestemming!

Heb je vragen over mijn gemaakte reizen, of lijkt het je leuk om samen te werken? Stuur me gerust een mailtje op floraflies.nl@gmail.com of een DM op Instagram.

Over Flora Flies

Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.